Vullingen

RUIME VOORRAAD. Alle vullingen zijn zeer ruim voorradig en ook verkrijgbaar om zelf kussens en zitzakken (bij) te vullen.

Zowel voor bedrijven als particulieren is het mogelijk om zitzakken, zelfgemaakte kussens, e.d. te laten vullen of bijvullen.


Hieronder staat informatie over de verschillende vullingen die het meeste gebruikt worden.

SCHUIMVLOKKEN


De officiële naam is polyether. Dit materiaal bestaat uit grovere stukjes schuim van verschillende grootte en diverse kleuren. Een vulling met schuimvlokken is zeer geschikt voor sierkussens met binnenkussen, of voor sierkussens zonder binnenkussen met een stevige hoes. Een kussen dat gevuld is met schuimvlokken voelt compact aan, stevig en toch zacht. Polyether is ook één van de vullingen die wij leveren in onze voedingskussens.

TEMPEXKORRELS


Ook polystyreen of styromul genoemd. Dit is onze standaardvulling voor zitzakken, dierenkussens, poefs, aankleedkussens, en andere artikelen. Bij het bestellen van een voedingskussen kan men dit materiaal ook kiezen. Tempex is eigenlijk een isolatiemateriaal dat in de bouw gebruikt wordt. Dat betekent dat het de warmte reflecteert, zodat u of uw huisdier er heerlijk warm op ligt. Een ander voordeel: door de ongelijke grootte van de korrels past de vulling zich aan bij uw lichaam. En tenslotte: de korrels nemen geen vocht op, dus zijn bijzonder geschikt voor baby- en dierenkussens. Een met tempexkorrels gevulde zitzak is makkelijker in allerlei vormen te zetten dan bv. een kussen dat met schuimvlokken is gevuld.

EPS-PARELS


EPS staat voor 'expanded polystyrene'. Het is een hoogwaardig materiaal dat bestaat uit korrels van gelijke grootte, die wat harder/steviger aanvoelen dan tempexkorrels. Dat betekent dat de parels minder snel 'inklinken' dan de tempexkorrels, zodat het langer duurt voordat een vulling met parels bijgevuld moet worden. Op de lange duur maakt dat financieel echter weinig of niets uit, aangezien de parels duurder zijn. Dat is ook de reden waarom wij gekozen hebben voor tempex als standaard- vulling.

VEZELBOLLETJES


Dit is een hoogwaardig polyester materiaal. Het is te vergelijken met de holle vezels/hollowfill die u vaak in hoofdkussens op bed ziet. Een groot voordeel van vezelbolletjes is, dat ze veel beter wasbaar zijn. Vezelbolletjes verkopen wij per kilo als kussenvulling. Een kussen met deze vulling voelt zacht aan en veert makkelijk terug. Deze vulling is ook een keuzemogelijkheid in onze voedingskussens.

Kussen en zitzak vullingen / Kussen of zitzak laten vullen

Onze kussens en zitzakken worden in ons magazijn met uitsluitend hoogwaardig materiaal gevuld. Behalve de onderstaande vullingen is het in overleg natuurlijk ook mogelijk om andere vullingen te bestellen.
Het is heel goed mogelijk om uw zelf aangeleverde lege hoezen te laten vullen door Kussengigant. Ook als de aantallen wat groter zijn kunnen we een scherpe offerte maken.